Kom kennismaken

Kennismaken

Hou je van zingen van liederen uit verschillende tijden en landen; verschillende stijlen zoals klassiek, wereldmuziek, populair en jazzy?

Hou je van muzikaal plezier en levendigheid, van serieus oefenen en jezelf ontwikkelen?

Geef dan aan dat je interesse hebt om met Koor Next Door te komen kennismaken.

We zijn gestart eind 2017 en inmiddels gegroeid naar een kamerkoor van zo’n 28 zanglustigen. Dit is ook de grootte die wij graag houden.

Naast de diversiteit in repertoire, streven we ook naar evenwichtigheid in de samenstelling van het koor. Daarbij gaat het ons om
– bezetting van de verschillende stemgroepen (vrouwen: alt en sopraan; mannen: bas en tenor.)
– ervaren en onervaren in koorzang
– leeftijdsopbouw

Wanneer er ruimte is om nieuwe mensen kennis te laten maken, zullen we momenteel vooral aan jongere mensen voorkeur geven.

vrijblijvend kennismaken?

Wanneer we je uitnodigen om te komen kennismaken is de eerste keer zonder kosten  en wederzijds geheel vrijblijvend. Een vrijwillige bijdrage na afloop is natuurlijk mogelijk. ☺

Stuur een mail via het contactformulier en geef aan dat je graag wilt komen.
Mocht er een wachtlijst zijn,  dan zal aangegeven worden op welke termijn je waarschijnlijk kunt komen kennismaken.
Vermeld altijd je telefoonnummer, leeftijd en eventuele koorervaring (mogelijke stemgroep).

3 repetities ‘proeven’

Na de kennismaking overleggen we of verder “proeven” wederzijds fijn is. Want dan spreken we graag een periode van drie liefst aaneengesloten repetities met je af.
Daar vragen wij 30 Euro voor (te voldoen op de voor jou eerste repetitie).  Na de proefperiode bespreken we of je toetreedt tot het koor.

Geen zangervaring?

Heb je weinig of geen zangervaring, of is het notenschrift voor jou abracadabra, hoeft dat geen probleem te zijn. Belangrijk is wel je enthousiasme en je intentie om te luisteren naar je eigen stem en in klank en toonhoogte af te stemmen op de anderen, hierover aanspreekbaar te zijn en te leren met en van de anderen.
Eén van de koorleden zal periodiek wat muziektheorie aanbieden; dat is vrij om aan deel te nemen. Een andere hulp is de site Muziek Leren Lezen. Deze is gratis voor de eerste 60 lessen en ook voor koorzangers een goede opstap om noten te leren lezen.

Aanwezigheidsrooster

Wanneer we samen besluiten dat je toetreedt, dan vragen wij je het  aanwezigheidsrooster steeds voor een periode van een half jaar in de vullen.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close